Neiti Aika Neiti Aika
w w w . n e i t i a i k a . c o m

 

Lisätietoja

Neiti Aika on ei-kaupallinen palvelu, joka osoittaa Suomen valtion aikaa (UTC + 2). Neiti Ajan kello on tahdistettu usean virallisen kansainvälisen ja kotimaisen aikapalvelimen ajan mukaan. Neiti Ajan tarkoitus on tarjota suomalaisille internet-käyttäjille mahdollisimman luotettava lähde tarkan ajan saamiseksi.

Vaikka Neiti Ajan sisäinen kello (josta siis www-sivun aika otetaan) perustuu huippuluotettavaan kidekellotekniikkaan, niin kuitenkaan ylläpito ei vastaa mahdollisista aikavirheistä. On myös hyvä huomata, että periaatteessa minkään internet-palvelun kello ei ole täysin tarkka. Tämä johtuu mm. siitä, että internet-yhteyksissä on viiveitä ja näin ollen lopullinen tieto ajasta saattaa olla jopa useita sekunteja väärin.

On myös hyvä muistaa, että täysin tarkan ajan saaminen dynaamiseen internet-kelloon on erittäin vaikeaa. Kellon ohjelman (JavaScript) latautuminen käyttäjän selaimessa saattaa aiheuttaa viivettä kellon käynnistymiselle. Näin ollen kellon näyttämään lopulliseen aikaan  saattaa syntyä virhemarginaalia. Myös mahdolliset virheet/puutteet selaimen asetuksissa saattavat aiheuttaa virhettä kellon näyttämään aikaan. Näin ollen on päädytty ratkaisuun, jossa varsinaisen "käyvän" kellon lisäksi ruudulle tulostetaan aika, jolloin sivu latautui.  Periaatteessa tämä ns. staattinen aika on teknisesti niin tarkka kuin internetin kautta yleensä on mahdollista saada. Uuden staattisen ajan ruudulle saa painamalla selaimen "Reload"-näppäintä.

 

Yhteystiedot

Yhteyden Neiti Ajan ylläpitoon saat sähköpostitse : asiakaspalvelu (at) neitiaika . com Kyseiseen osoitteeseen voi lähettää palautetta, kysymyksiä ja kommentteja.

 

Alkuun